Lars van der Goes, Experis

Today's IT is tomorrow's business; met een carrière in de IT bouw je mee aan de maatschappij van de toekomst.

Mijn naam is Lars van der Goes. Ik ben 24 jaar en een junior BI consultant bij Experis Ciber. Afgestudeerd als bedrijfskundige met een Master in Strategic Management, werd ik vrijwel direct na mijn opleiding gerecruit door iTrainee; een organisatie die afgestudeerden met verschillende achtergronden binnen een korte tijd opleidt tot SAP experts. Met een specialisatie in Business Inteligence, of BI, kwam ik in januari 2017 in dienst van Experis Ciber.

Als Young Professional ontwikkelde ik me snel; zo kreeg ik de kans om verschillende trainingen te doen; uiteenlopend van soft-skil sessies tot projectmethoden en inhoudelijke certificaten. Binnen de organisatie was het makkelijk om mijn netwerk uit te breiden en te leren van ervaren collega's. Inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar voor Experis Ciber en heb ik bij een groot aantal klanten mooie dingen mogen doen. Van dashboarding tot cloud modeling; ik heb al veel kunnen zien. Daarbij heb ik ook intern mijn steentje kunnen bijdragen met het ondersteunen van (pre)sales, het schrijven van blogs en artikelen en het werken aan innovatieve Proof of Concepts. Ook het organiseren van SPOT-meetings en het voorzitten van een Big Data denktank waren nevenactiviteiten waar ik me vol overtuiging voor inzette.

Al gauw kwam ik er achter dat ik niet binnen het standaard BI-profiel paste, maar dat mijn kracht voornamelijk lag bij het overbruggen van business en IT. De combinatie van mijn bedrijfskundige opleiding en de (SAP) BI kennis die ik opgedaan heb bij zowel iTrainee als Experis Ciber, stelt mij in staat om op een unieke manier écht waarde toe te voegen bij onze klanten. Experis Ciber stelt mij in staat om deze capaciteiten volop te ontwikellen én toe te passen in de praktijk. Zo kan ik de proceswensen van de klant soepel vertalen naar IT requirements en hier actief aan mee bouwen.

De meeste consultants proberen de kloof tussen business en IT te dichten. Ik niet. Voor mij zijn de twee al onlosmakelijk verbonden. De sleutel tot succes ligt in welke mate je de synergie tussen proces en programma kunt versterken. De samenwerking tussen verkoper en beheerder kunt verrijken. In onze hedendaagse maatschappij geldt: business = IT. Als je er zo naar kijkt, dan zijn we eigenlijk allemaal al ITers.


Bekijk ook het verhaal van...

De deelnemende topwerkgevers aan IT-Talent 2020: