FAQ

Wanneer sluit de inschrijving voor IT-Talent 2020?
De inschrijving sluit medio oktober 2019.

Hoe is het verdere verloop van de game?
Na inschrijving word je per e-mail op de hoogte worden gehouden van jouw deelname. Noteer alvast alle data in jouw agenda en volg ons op Facebook en Twitter.

Hoeveel tijd gaat mij de deelname aan IT-Talent kosten?
Hoeveel tijd deelname aan de game kost, ligt er natuurlijk aan hoever jij komt! Iedere ronde biedt kansen om je verder te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden, dus deelname levert altijd grote voordelen op. Hieronder beschrijven wij globaal de tijdsinvestering per ronde en geven wij tips mee hoe jij jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

Online inschrijven duurt gemiddeld 10 minuten


Laat jouw cv checken via cvcheck.info. Gebruik actiecode: TALENT2020. Je wordt binnen één werkdag geholpen.


Maak kennis met topwerkgevers op De IT Carrièredagen, dit duurt één dag.


Bezoek de bedrijven die jou uitnodigen, dit duurt per bedrijf één dag.

Voorbereidingen?
Tijdens De IT Carrièredagen, in november, kan het zijn dat jij jouw toekomstige stageplaats/traineeship of baan vindt. Dan wil je natuurlijk verbluffend goed overkomen. Hoe doe je dat? 

Bekijk onze website: lees hier over de bedrijven die deelnemen aan IT-Talent en lees hier het verhaal van het rolmodel van elk bedrijf.


Print je cv een aantal keer en neem deze mee. 


 Kleren maken de man (en de vrouw): kleed je representatief, je hoeft echt niet in pak te komen, maar zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet.


Bekijk de website van de deelnemende IT-Talent werkgevers. Tip: ga op de site van het bedrijf ook naar het kopje ‘werken bij’, hier vind je informatie over welke stages/traineeships/banen dit bedrijf te bieden heeft en naar wat voor student/starter het bedrijf op zoek is. 

Niet uitgenodigd voor een gesprek?
Of geen gesprek met jouw favoriete IT-Talent bedrijf? Geen nood! Tijdens De IT Carrièredagen zijn alle IT-Talent bedrijven aanwezig met een stand. Dit is jouw kans om hen te ontmoeten en uitgenodigd te worden voor een wildcard. Wat is een wildcard? Ieder IT-Talent bedrijf houdt een aantal plaatsen vrij voor een gesprek met een IT-Talent, voor jou! Het is dus aan jou om de stands van de IT-Talent bedrijven te bezoeken, knoop een praatje aan met een werknemer van het bedrijf. Op deze manier leer jij het bedrijf kennen en kan je alles vragen wat je wilt. Bovendien kan de werknemer van het bedrijf jou een wildcard geven.

Heb je een gesprek of een wildcard gescoord?
Gefeliciteerd, weer een stap dichterbij de volgende ronde! Meld je tijdig bij de gespreksruimtes, zenuwachtig zijn is niet nodig, iedereen kijkt er naar uit om jou te ontmoeten, dus probeer jezelf te zijn en maak er een leuk gesprek van.

Wat voor een kosten zijn er aan verbonden?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden!

Hoe zit het met de vertrouwelijke behandeling van mijn gegevens?
De persoonlijke gegevens, cv en testresultaten krijgen een strikt vertrouwelijke behandeling. Uitsluitend de deelnemende werkgevers zullen jouw gegevens ontvangen voor het verloop van de game. Jouw gegevens worden nooit zonder schriftelijke toestemming doorgegeven aan derden.

Is je vraag niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op!

De deelnemende topwerkgevers aan IT-Talent 2020: