De Game

Energy Talent is een competitie tussen jou en andere technische talenten met een grote interesse voor de energiebranche. In deze competitie worden in drie rondes jouw prestaties, capaciteiten en motivatie gemeten en vergeleken met andere kandidaten.
Na iedere ronde vallen er kandidaten af en uiteindelijk zullen er tien talenten doorgaan naar de finale. De finalisten strijden om de titel 'Energy Talent 2016', het fantastische geldbedrag van € 5.000,- en andere super prijzen!

Hieronder lees je per onderdeel hoe het werkt en wat je kunt verwachten.

 

Meld je aan voor eind oktober 2015

Voldoe jij aan het profiel van een Energy Talent kandidaat? Kom daar in één minuut achter via de korte online test. Wanneer jij door deze test komt, kun jij je direct aanmelden voor de game!

     
     

Upload jouw cv

Bij aanmelding vragen we je naar jouw cv, zorg dus dat jij deze bij de hand hebt. Heb je hulp nodig bij het maken van je cv? Ga dan naar www.cvcheck.info en vul de actiecode TALENT2016 in, zo word je direct geholpen door één van onze medewerkers.

Optioneel
Wanneer je daar interesse in hebt, kun je online een capaciteitentest doen. Wil jij oefenen met het maken van deze testen en ontdekken wat jouw sterke- en verbeterpunten zijn? Maak dan deze test en zie ook hoe jij scoort ten opzichte van de andere deelnemers. De test, die uit drie onderdelen bestaat, geeft een goed beeld van jouw cijfermatige inzicht (cijferreeksen), abstract redeneren (figuurreeksen) en verbaal redeneren (analogieën). De resultaten van deze test worden alleen met goedkeuring van jou gedeeld met de werkgevers.

Kennismaking met topwerkgevers - 27 of 28 november 2015 - De Energie Carrièredagen in de Jaarbeurs Utrecht

Dit najaar, op 27 of 28 november word jij verwacht op De Energie Carrièredagen in de Jaarbeurs Utrecht. Op basis van jouw inschrijving en cv selecteren de topwerkgevers vooraf welke kandidaten zij beter willen leren kennen door een persoonlijk gesprek van 20 minuten.
Voorafgaand aan De Energie Carrièredagen krijg jij van ons een persoonlijk programma waarin staat met wie jij een gesprek hebt en wanneer. Geen gesprek? Geen ramp! Je komt nog steeds in aanmerking voor een gesprek via wildcards die door de topwerkgevers worden uitgedeeld. Bovendien zijn er nog ruim 100 andere werkgevers op deze dagen vertegenwoordigd, de ideale kans om je in één dag breed te oriënteren!

Lees hier tips over hoe jij je het beste kan voorbereiden!


Het bezoeken van bedrijven - december '15/januari '16 -
- de Inhousedagen

Na het voeren van de 20 minuten-gesprekken tijdens De IT Carrièredagen stellen de topwerkgevers een top van 15 tot 25 favoriete kandidaten samen. Ben jij door naar de volgende ronde, dan krijg je de unieke mogelijkheid om het bedrijf nog beter te leren kennen. De favoriete kandidaten worden uitgenodigd voor een bedrijvendag, de zogenaamde inhousedag. Elke topwerkgever organiseert één dag in de periode tussen december 2015 en medio januari 2016. De topwerkgevers bepalen zelf de inhoud van de dag, de dag kent in ieder geval zowel competitie-elementen als fun-onderdelen. Maak jij een onuitwisbare indruk en behaal je een plek in de finale?

De data van de bedrijvendagen die bij ons bekend zijn:

Enexis: 10 december     
TenneT: 9 december           

 

De Finale - 29 januari 2016

Naar aanleiding van de verschillende ontmoetingen selecteert iedere topwerkgever zijn favoriete kandidaat die doorgaan naar de grote finaledag op vrijdag 29 januari in Den Haag. In de ochtend strijden de finalisten tegen elkaar in verschillende onderdelen zoals een groepsassessment, een individuele opdracht en een duo-opdracht. Na dit intensieve ochtendprogramma is het tijd voor ontspanning en plezier op de piste; alle finalisten krijgen de gelegenheid om te skiën of te snowboarden! Tot slot wordt de dag afgesloten met een feestelijk finalediner waar de winnaar van Energy Talent 2016 bekend wordt gemaakt en de andere super prijzen worden uitgereikt.

Zie voor nog meer informatie FAQ of neem contact met ons op.

De deelnemende topwerkgevers aan Energy Talent 2016 zijn: